"Felnőttképzés felsőfokon"

Zsidó Norbert

Szakterület / oktatási terület: gépészet és informatika


Műszaki tanárként végeztem az NME KFFK-n 1981-ben, ugyanitt üzemgépész üzemmérnöki diplomát is szereztem 1982-ben. Elvégeztem az ELTE számítástechnika tanári szakát 1998-ban, majd ugyanitt 2002-ben szakvizsgázott pedagógus szakon is diplomáztam.

1981-1983-ig a Dunakeszi Gimnáziumban tanítottam, 1983 augusztusától a Bánkiban tanítok. Műszaki tantárgyakat és informatikát tanítottam nappali és levelező tagozaton. Érettségi vizsgaelnökként közép és emelt szinten vizsgáztattam több éven át. Jelenleg szakmai vizsgákon vizsgaelnökként vizsgáztatok.

1999 óta igazságügyi informatikai szakértő vagyok, eddig több, mint 500 ügyben adtam szakvéleményt.

2015. január 1-től mesterpedagógusként veszek részt a pedagógus minősítési és tanfelügyeleti eljárásokban.

1990-től tanítok AutoCAD-et, a diákjaim 16 éven át szerepeltek az Országos AutoCAD Tanulmányi Verseny döntőjében.

2006-tól 10 éven át voltam az iskola külföldi kapcsolatainak a felelőse, 7 sikeres pályázatot írtam és vezettem, szerveztem az iskola projektjeit.

Jártam Prágában AutoCAD tréningen, két alkalommal részt vettem Traunreut-ban a Heidenhain cég egy-egy hetes NC Programozó képzésén. Végeztem PLC tanfolyamot a Festo cégnél, Apple MAC OS tanfolyamot a Főiskolán. Két hetet töltöttem Jeruzsálemben a Yad Vashem Oktatási Központban, valamint egy hónapot Máltán angol nyelvi képzésen.

Takács László

Szakterület / oktatási terület: informatika

Közel négy évtizede tanítok a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégiumban. Tanítványaim mellett különböző tanfolyamokon is átadom tudásomat és tapasztalatomat a részvevőknek. Munkám elismeréseként még évek múlva is                   megkeresnek a tanfolyamon részt vevő hallgatók és kérik segítségemet illetve tanácsomat egy- egy felmerülő új probléma esetén.


Pozsonyi Ferenc

angol nyelv- és irodalomtanár, szakfordító, nyelvvizsgáztató, kommunikátor


Felsőfokú tanulmányaimat a Kodolányi János Főiskola angol nyelv- és irodalomtanár – kommunikáció szakpárján végeztem, ugyanebben az intézményben később társadalomtudományi és gazdasági szakfordító szakoklevelet, majd az egri Eszterházy Károly Főiskolán mesterdiplomát szereztem. 

2010 óta foglalkozom felnőttképzéssel a Dunaújvárosi Főiskola nyelvi tanszékének és nyelviskolájának, később az Ecotech Nonprofit Zrt-nek óraadójaként. Portfólióm a különféle lakossági, szaknyelvi és üzleti nyelvtanfolyamok vezetése mellett kiterjed a külföldi vendéghallgatók nyelvi előkészítő szemesztereire és az Origó típusú nyelvvizsgarendszerben történő vizsgáztatásra. Szakterületem a tananyag- és sillabuszfejlesztés, a nyelvi mérés és értékelés, illetve a kortárs angol irodalmak implikálása a nyelvtanításba. Szakfordítóként jelentős tapasztalatra tettem szert az informatika, az on-line és reklámkommunikáció, a rádió- és elektrotechnika, valamint a gépjárműipar területén.


Slett Ferenc

Mentőtiszt, egészségügyi oktató, okleveles népegészségügyi szakember


Középiskolai tanulmányaim kezdete óta a sürgősségi betegellátással foglalkozom. Próbálom minél jobban elsajátítani a prehospitális ellátás tudományát. 21 éve az Országos Mentőszolgálatnál dolgozom, mely idő alatt előbb mentőápolói szakképesítést szereztem, majd 2010-ben diplomáztam a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán mentőtisztként. 2013-ban Msc diplomát vehettem át a Pécsi Tudományegyetemen okleveles népegészségügyi szakemberként. E mellett laikus újraélesztés illetve félautomata defibrillátor oktatói, emeltszintű újraélesztői, magasszintű súlyos baleseti sérült ellátási tanfolyamokon vizsgáztam sikerrel. Nagyszámú sérülttel járó baleset kárhelyparancsnoki tanfolyamot végeztem. Tagja vagyok a Magyar Mentő és Mentőtiszti egyesületnek, a Magyar Resuscitatios Társaságnak, a Magyar Oxyológiai Társaságnak, illetve a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány kuratóriumi tagságát is betöltöm. Minden tevékenységemmel próbálom a térség sürgősségi ellátásának színvonalát emelni.​ Főiskolán, egyetemen és egyéb iskolákban oktattam/oktatok, tanfolyamokat szervezek és 5 éve szakmai vizsgaelnöki feladatokat is ellátok.


Cserné Dr. Adermann Gizella

Szakterület:Pedagógia, andragógia


Pályám nagyobb részében a Pécsi Tudományegyetemen tanítottam jövendő tanárokat, pedagógia szakos hallgatókat, de dolgoztam a FEEFI-nek nevezett intézetben és a FEEK nevű karon a személyügyi szervezők, művelődésszervezők, humán szervezők képzésében, az andragógia szak alapítói között voltam. 2009. óta tanítok Dunaújvárosban, előbb a DUF-on, most a DUE-n. Az Andragógia és a Pedgógiai mérés-értékelés szak szakfelelőseként foglalkoztam a hallgatókkal. A pedagógiai asszisztens képzést nemcsak kidolgoztam, de oktattam is. Jelenleg a DUE Tanárképző Központjában dolgozom.


  Legfrissebb:

 

Elérhetőség: cser.valeriusantalne@uniduna.hu

Dr. Palotás Béla

Tanszékvezető főiskolai tanár, Egyetemi docens

  • PhD: 1996
  • a műszaki tudomány kandidátusa: 1995

Szakterület:
Hegesztés

Műszaki Tudományok Osztálya


 Legfrissebb:

 A Magyar Hegesztés Egyesület Ifjúsági Fóruma 2014. májusában megalapította a A hegesztő ifjúságért díjat, melyet intézményünk oktatója, Dr. Palotás Béla nyert el.

 A Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés Folyóiratában megjelent Dr. Palotás Béla cikke, amelyben bemutatásra kerül a Dunaújvárosi Főiskola hegesztő bázisa.

 Elérhetőség: palotasb@mail.duf.hu

Dr. Rádai Levente

Főiskolai docens

  • PhD: 2008

Szakterület:
Informatikai tudománmyok

Anyagáramlási rendszerek és logisztikai informatika 

Elérhetőségek: radail@uniduna.hu


Dr. Bacsa- Bán Anetta

Főiskolai docens

Elérhetőség: bana@uniduna.hu

Dr. Keszi-Szeremlei Andrea

Tanszékvezető főiskolai docens

  • PhD: 2005

Szakterület:

Gazdálkodás és szervezéstudományok

Gazdálkodástudomány


Elérhetőség: keszia@uniduna.hu